Måndagsvägning :-)

Jaha, då var det måndag igen då :-).
Idag har jag börjat med de andra medicinerna, B12, järn och calcium. Hoppas nu bara att jag inte blir alltför hård i magen av järntabletterna....
Jag har ju haft det jobbigt på morgonen, vid frukosten. Det har blivit bättre :-). Nu gör jag så att jag tar Omeprazolen efter frukost istället för före. Vet inte om det har någon betydelse eller om det bara är psykologiskt - men faktum är att det går bättre!
Sakta men säkert känner jag också att jag kan äta mer. Det är fortfarande inga mängder vi pratar om :-). En liten jämförelse: För någon vecka sedan kunde jag äta ½ varmkorv, nu kan jag nästan äta en hel :-).
Känner att jag måste få ordning på proteinet... Jag är ju så himla kvällstrött...
Vill också börja röra på mig mer. Ska kolla upp lite öppettider i badhus samt gym och så, få se om jag kan komma igång lite.

Dagens vikt: 91,0 kg
Startvikt: 102,6   (bmi 35,6 - extrem fetma)
25/10 - 99,4 = -3,2 kg  (bmi 34,3 - fetma)
1/11 - 97,8 kg = -1,6 kg = -4,8 kg  (bmi 33,9 - fetma) 
8/11 - 96,3 kg = -1,5 kg = -6,3 kg  (bmi 33,2 - fetma)
15/11 - 94,3 kg = -2 kg = -8,3 kg  (bmi 32,5 - fetma)
22/11 - 92,4 = -1,9 kg = -10,2 kg  (bmi 31,8 - fetma)
29/11 - 91,0 = -1,4 kg = -11,6 kg  (bmi 31,5 - fetma)

Jag ser inte på mig själv att vikten minskat. Däremot märker jag det på kläder - både roligt och jobbigt. Vill inte köpa för mycket nya kläder då jag inte vet hur länge jag kan ha dem. Som tur är har jag en del kläder kvar från när jag senast vägde så här lite. Jag åt ju Reductil och gick ner till runt 88-90 kg, så en del hänger det i garderoben.

Något jag ångrar är att jag inte tog några kort innan open.... Så jag har något att jämföra med nu... Men jag var väldigt bestämd på att jag inte ville, fast mannen tjatade :-). Idag ångrar jag det, men det har jag inte vågat sagt till honom.
Så till er som väntar på eran op - TA FÖRE KORT!!!


Måndag och nyfiken :-)

Tittar jag på statistiken över bloggen så ser jag ju, till min förvåning, att det finns folk där ute som läser min blogg - häftigt :-). Nu är jag ju lite nyfiken på vem/vilka ni är :-). Lämna gärna en liten kommentar efter er är ni snälla :-).

Ja, förra veckan ja... En vecka jag helst vill radera, iallafall vissa dagar....
Åkte ju till Ullared tidigt torsdag morgon. Jag var lite bekymrad över hur jag skulle göra med alla målen och så, men allt gick kanonbra! Slarvde dock med vattnet....
Kom på fredag kväll ett antal tusen kronor fattigare, men vad skönt det är att ha klart med ALLA julklappar :-).

Lördagen var vi på stor middag... 3-rätters serverades det... Till förrätt var det skinkrullar och waldorfsallad - då åt jag lite av skinkan (mest protein i den :-) och smakade bara på salladen. Varmrätten bestod av strutswallenbergare med potatiskaka - åt 1/4 av wallenbergaren kanske, potatisen smakade jag en yttepytte tugga av, den såg så fet ut.... Efterrätten var äppelwraps med vaniljsås - åt lite av äpplena och vaniljsåsen, mums :-).
Trots all mat som serverades gick allt bra!
Det som var värst var inte dricka till maten, höll på att glömma bort mig flera gånger...
Klockan var runt 1 på natten när vi åkte hemåt, kände då lite sug i magen. Vet inte om det beror på för lite vatten eller om det saknades ett mellis på kvällskröken där....

Söndagen sen så var jag sängliggandes.... Oj, vilken kramp jag hade, i stort sett hela dagen.... Försökte få något gjort här hemma, men allt gick i slowmotion... Sov till och från på soffan och efter den sista luren, vid 7 på kvällen, kändes det aningens bättre....

Idag är det måndag och det innebär vägning igen. Hade väl inte speciellt stora förhoppningar på vikten då jag varit ute och "slarvat" halva veckan, men det visade sig vara fel :-)

Startvikt: 102,6  
25/10 - 99,4 = -3,2 kg
1/11 - 97,8 kg = -1,6 kg = -4,8 kg
8/11 - 96,3 kg = -1,5 kg = -6,3 kg
15/11 - 94,3 kg = -2 kg = -8,3 kg
22/11 - 92,4 = -1,9 kg = -10,2 kg

Tänk att jag redan gått ner 10 kg!!! Häftigt!!! Vet bara inte vart de kilona setat tidigare, tycker inte jag minskar något, iallafall inte runt midjan...

Under 100 kg - 25/10
95 kg - 15/11 (94,3 kg)
90 kg -
85 kg -
80 kg -

Kram på er alla!


Vägning

Jaha, då är det måndag igen då :-).
I morgon är det 4 veckor sedan open, tittar man på datumet istället så är det en månad på fredag. Då är jag ju inte hemma förrän sent, så jag vet inte hur det blir med vägning då. Men här kommer den "vanliga" måndagsvägningen :-)

Startvikt: 102,6  
25/10 - 99,4 = -3,2 kg
1/11 - 97,8 kg = -1,6 kg = -4,8 kg
8/11 - 96,3 kg = -1,5 kg = -6,3 kg
15/11 - 94,3 kg = -2 kg = -8,3 kg

Mätte mig inte idag, eller det gjorde jag väl, men tyckte inte siffrorna stämde så bra... Har ju alltid mätt mig på magen, där den är som störst, men det är svårt att se nu...., angenäma problem :-)
Igår sa iallafall svärmor att det syns i ansiktet! Det ser inte jag, så det är extra kul när någon kommenterar :-)

Under 100 kg - 25/10
95 kg - 15/11 (94,3 kg)
90 kg -


Jag hade en liten önskan, eller vad man ska kalla det, och det var att jag skulle ha gått ner 10 kg till jul - om det fortsätter i den här takten så verkar ju inte det alltför långt bort. Det är ju 6 veckor kvar till jul :-).

Vid invägningen innan op hade jag bmi 35,3, nu ligger den på 32,5 - skönt att se att gränsen mellan fetma och övervikt kommer närmare, den går ju vid bmi på 30.



Kurs

Igår, fredag, var jag på kurs hela dagen. Den började 9 och slutade 16.30. Var lite orolig innan, hur det skulle gå med mat, mellis och allt - men det gick bra :-).
När det var förmiddagsfika tog jag en Valio shot :-). Till lunch var det buffé och då tog jag 2 pyttesmå potatisar, en skiva skinkstek och en massa sås (är så himla rädd för att det ska bli för "torrt"). Fick höra en del kommentarer som: "ska du äta ihjäl dig?" och i den stilen. Berättade inte för de varför jag åt så lite, orkade inte med en massa frågor.... Eftermiddagsfikat sen bestod av en fin fruktbuffé, så då passade jag också på att äta lite :-).
I det stora hela tyckte jag det gick bra! Var ju mest orolig över lunchen, då jag har en förmåga att äta för fort, men det var inga problem.

Igår gick jag över i den sista fasen innan "normal kost", nämligen "skära små bitar och tugga väl". Det kan man väl säga att jag redan gjort i 1 vecka, har fuskat lite med den mosade fasen :-). Så länge det går bra ser jag ingen anledning till att inte fuska :-).

Nästa vecka kommer ännu ett eldprov: Ullaredsresan.... Så länge jag laddar upp med vatten och mellis så ska det nog gå bra, hoppas jag :-)

Vägning och mål

Då var det måndag igen då. Vägningsdag :-). Även idag blev det efter frukost....

Startvikt: 102,6  
25/10 - 99,4 = -3,2 kg
1/11 - 97,8 kg = -1,6 kg = -4,8 kg
8/11 - 96,3 kg = -1,5 kg = -6,3 kg

Mäter mig gör jag var 14:e dag så därför blir det inget nytt mått idag.

Trodde inte det hade gått så bra den här veckan, men tydligen :-).
Än har jag inte fått så mycket kommentarer om att vikten minskar mer än av mannen och svärfar :-). Men när man är så stor som jag är så syns inte -6 kg så mycket, synd nog...

Det pratas ju en hel massa om mål och delmål och ärligt talat så har jag inte satt några mål, inte så många iallafall.
Första målet var att komma under 100 och det gjorde jag ju till första vägningen.
Nu gäller det att inte ta i för stora mål, så varje -5 kg får bli mina mål till att börja med :-)

Under 100 kg - 25/10
95 kg -
90 kg -


Shoppingdag :-)

Idag har familjen njutit av höstlovet.
Dagen har spenderats i shoppingens tecken, alltid lika kul enligt mamman :-).
I och med detta så var jag "tvungen" att äa lunch ute - något jag fasat lite för... Men jag har ju gått i från puréfasen till att mosa med gaffel nu - skönt!
Hittade en restaurang/pizzeria där vi skulle käka. Jag tog från barnmenyn, köttbullar och potatismos med sås. Då jag har lite svårt för pulvermos ver just det ingen hit, men några tuggor fick jag i mig iallafall :-). Tror jag fick i mig 3 köttbullar och 2 gurkskivor, sen vågade jag faktiskt inte äta något mer. Det svåraste var att låta bli att dricka samtidigt, något jag inte haft problem med tidigare hemma.
Känns som om jag kommit över en tröskel nu :-)

Skitmornar...

Alltså, varför är det så drygt på mornarna?
Det tar ca 30 min att få i sig frukosten, lite yoghurt och 1 knäckemacka med leverpastej. Sen blir jag så yr, får lite krampkänning i magen. Måste ofta lägga mig och vila ca 10 minuter, mer hinner jag inte då jag ska till jobbet...
Är det fler än jag som har det på det viset?
Nu går det över efter ca 1 timme eller så, men det är ju så himla drygt!

Ledig i morgon fredag :-).
Dagen ska spenderas med shopping! Sonen är bjuden på Halloweenfest och vill naturligtvis vara utklädd. Sen behöver vi en del hem också.
Det blir första gången som jag ska ut och göra något sedan open. Kommer även att ära ute.... Hela dagen känns lite skrämmande måste jag erkänna - men det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen, någon gång måste ju vara den första :-)

Vägning!

Jaha, då var det måndag och vägningsdag idag igen då :-).

Vägde mig efter frukost. Mer "vågvänligt" hade ju varit och vägt sig innan frukost, men det glömde jag :-)
Dagens vikt var 97,8 kg :-) = 1,6 kg ner den här veckan!
Mätte mig även (mäter ju bara magen): 118 cm (den var 123 cm på invägningen)

Startvikt: 102,6  
25/10 - 99,4 = -3,2 kg
1/11 - 97,8 kg = -1,6 kg = 4,8 kg totalt


Midjemått, invägning: 123 cm
1/11 - 118 cm = -5 cm

Känner på vissa byxor att de sitter lösare och 5 cm runt midjan har ju försvunnit :-).


Idag, måndag, har jag börjat jobba lite smått. Har bara administrativ tjänst i dag, vilket känns skönt. I morgon har jag dock egna körningar - hoppas bara jag inte har det hela veckan....

RSS 2.0