Överpetig??

Jag "fuskar" lite med tejpen ibland... Ska ju ha den i 6 månader, men när den sitter där så kan jag inte smörja in mig överallt, något jag verkligen behöver under vinterhalvåret, samt att den är stel och obekväm. Så i morse, innan duschen, tog jag bort den och är utan under dagen så jag kan smörja in mig ordentligt. Och helt plötsligt känns man så mycket "friare" :-).
Jag vet att man kan vara svullen i upp till 6-9 månader efter operationen, och det är därför återbesöket inte ligger förrän efter 9 månader, så jag hoppas att lite av det jag stör mig på nu är svullnad och kommer att försvinna.
Nu bekostade ju landstinget min bukplastik, men jag ångrar lite nu att jag inte frågade kirurgen om fettsugning i samband med operationen, så hade jag kunnat lägga till dom pengarna själv. Som det känns nu så kan det ev bli aktuellt med en fettsugning, eller så är det jag som är överpetig...
Tycker att det "valkar över" lite här och där... På ryggen och under armarna (syns framförallt när man har behå på sig), samt lite "lovehandles"... Fast jämfört med innan open så är det ju ingenting!
Ska se vad träningen ger för resultat först och sen ska jag rådfråga kirurgen på återbesöket, vad han tror om en fettsugning. Det kan väl ändå inte vara lika lång konvalecens efter en sån som efter en bukplastik, eller....?

10 veckor!

Idag är det 10 veckor sedan min bukplastik! Shit vad tiden gått fort, egentligen :-). Så, from i dag behöver jag alltså inte ha gördeln längre - känns både skönt och skrämmande :-).
Alla skorpor har iallafall lossnat, så man kan kostatera att jag är helt läkt nu iallafall :-).
Ska bli intressant att se vad kirurgen säger på nästa återbesök, om han tycker att det behövs en ärrkorrigering runt naveln eller inte. Hmmm, undrar hur man går tillväga vid en sån?? Jaja, det visar sig nog :-)
 
Nu har jag iallafall skrivit in mig på gymet :-). Min förhoppning är att jag ska köra två pass i veckan. Jag brde försöka hinna med att klämma in ett pass måndag-torsdag sen ett till pass fredag-söndag. Nu är jag ju ledig på fredagar så min förhoppning är ju att det ska gå ett bra pass på fredag morgon/fm som man kan köra direkt efter att jag skickat iväg barnen till skolan. Håll tummarna för att det blir så :-). Annars finns ju faktiskt möjligheten att åka till någon annan närliggande stad och träna på deras pass :-).
 
Lite svar till Linda :-)
Jag tycker min kropp ändrar sig än. Även fast inte vågen visar så mycket minus nu för tiden, så märks det på kläderna att kroppen minskar, vilket är skönt. Så jag tror att det är viktigt att man ger kroppen tid att "hämta sig", då kommer den även att ändra sig.
Jag har också ett väldigt stillasittande jobb, tyvärr... Försöker dock att ta mig ut på en liten promenad varje dag på lunchen, typ 20 minuter. Dels för att få röra på mig, men också för att hålla magen lite i trim, så den jobbar bättre :-).
Jag har haft problem med att gå på toa, framförallt att göra "nummer 2", då jag lätt blir hård i magen, men det har rätat till sig och nu har jag inga problem tycker jag.
Sen vet jag att jag dricker på tok för lite vatten. Får vara glad om jag får i mig 2-3 glas... Vet att jag borde dricka mer och har en vattenflaska stående på jobbet, men den fyller jag sällan... Skärpning där!!
 

Tisdagskoma!

Ojoj, vad trött jag är i dag. Märks att jag inte rikigt är van vid att klockan ringer tidigt på morgonen...
Nu ser det ut som om naveln är läkt! Just nu har jag bara ett plåster över för att skydda skorpan :-). Hoppas, hoppas! Den 16/1 får jag ju plocka av mig gördeln dessutom, vilken ska bli enormt skönt!
 
Till Linda: (ja, och alla andra också förstås :-)
Jag kommer inte att behöva göra några fler ingrepp. Sen är ju frågan om vad jag vill göra :-).
Jag är inte främmande för att göra brösten. Dom har liksom sjunkit in, eller vad man ska säga - tur det finns push up behåar :-).
Skulle ev. kunna tänka mig lite fettsugning på ryggen och sidorna. Är lite irriterad över "fladdret/gäddhänget" på armarna också, sen är ju insidan på låren lite fladdriga.
Oj, det låter ju som om jag kan tänka mig göra om allt!
Ska se vilket resultat jag kan få med mer träning först innan jag bestämmer mig för/om det blir fler ingrepp.
Kul med spinning! Det har jag bara provat en gång (innan viktminskningen) och jag trodde ärligt talat jag skulle dö! Kanske skulle prova igen :-). Det är nog bra att ha en plan och planera in träningen, då blir den av. Så kommer jag också göra när jag väl får träna. Det öppnar ett Må Bra gym här i stan under våren och jag kommer att skriva in mig där.
Jag kommer att få börja träna fullt igen 3 månader efter operationen, så i mitten av februari typ. Sen hänger det väl en hel del på naveln nu också, vill inte äventyra något med den, så läkningen av den kommer att styra en hel del. Vi ska åka utomlands i mars och då kommer definitivt träningskläderna att packas ner!
 
Kul att du läser och kommenterar :-). Kram
 

Januari :-)

Äntligen kommer det en uppdatering :-).
Jag tycker att det varit jättejobbigt med det spruckna snittet. Mest psykiskt, vill ju vara "frisk"... Vill börja leva som normalt igen. Träna och så...
Jag fick ju den där specialkompressen från kliniken, Aqua Sel (eller vad den hette), som skulle bytas ofta och i början bytte vi 2 gånger / dag. Mannen såg ingen skillnad i början och det tog ganska lång tid innan det började synas resultat och nu är det nästan helt läkt. Vi använder inte kompressen längre för det har liksom läkt ihop och är inget öppet sår längre. Som det är nu har jag bara ett plåster på för att skydda de skorpor som sitter där samt för att skydda linne och gördel från ev. blödningar.
Det uppstod ännu ett ställe där det sprack lite, men den här gången fixade mannen allt själv :-). Han såg ett stygn som kroppen inte tagit hand om och klippte bort det, sen la vi lite av gelékompressen där och nu är det också läkt :-). Min förhoppning är att allt ska vara läkt så jag slipper kompresser och plåster lagomt till det att jag slipper gördeln helt och hållet, vilket är den 16/1. Som det är nu sover jag ju utan den och det är så himla skönt att få ta av sig den, samtidigt som det är ett skönt stöd.
Det ska bli skönt att börja jobba igen i morgon, fast jag är enormt glad och tacksam över att jag bestämde mig för att vara ledig nu mellan jul och nyår, samt fram till i dag. Visst har det kostat mig en hel del pengar, men med tanke på de komplikationer som uppstått så känns det bra att kunna vila när man känner för det. Jag tror dessutom att det bidragit till läkningen, just vilan :-)
 
Till Linda:
Jag är övertygad att du kommer att gå ner de kilona du vill bara du anstränger dig och börjar träna lite :-). Då kommer även kroppen att börja ändra form, förmodligen till det bättre ;-). Så det är bara att bita ihop och se 2013 som Ditt År!
Lycka Till!
Kram

RSS 2.0